Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos cebulowo-czosnkowy jasny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos podawać do mięs pieczonych lub gotowanych

Sos cebulowo-czosnkowy jasny

Składniki:

Sos cebulowo-czosnkowy jasny

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos cebulowo-czosnkowy jasny
Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na rozgrzanym maśle następnie wsypać mąkę, lekko podsmażyć, przestudzić. Do mąki z cebulą wlać 1 szkl zimnej wody, śmietanę, wymieszać trzepaczką i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem , zmiażdżonym czosnkiem i przyprawą maggi, przecedzić przez sito.

Tagi:

przyprawy