wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Sos cebulowo koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny sosik, polecam, idealny dodatek do jajek, ryb...

Sos cebulowo koperkowy

Składniki:

Sos cebulowo koperkowy

 

  • pół dużej cebuli,
  • 1 łyżeczka oleju
  • koperek
  • 3 łyżki masła (lub margaryny)
  • 2 łyżki mąki
  • pół szklanki śmietany,
  • 300 ml bulionu

Sposób przygotowania:

Sos cebulowo koperkowy
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, szczypiorek siekamy. Cebulę smażymy na oleju, odkładamy na talerzyk, do tej samej patelni dodajemy masło, rozpuszczamy, następnie dodajemy mąkę energicznie mieszając (ok 1 minuty). Następnie zalewamy bulionem (cały czas mieszając), śmietanką, a na koniec dodajemy cebulę i koperek, gotujemy ok 3 minut i gotowe:) SMACZNEGO!!!