elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Sos chrzanowo-koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealnie pasuje do potraw z łososia z grilla

Sos chrzanowo-koperkowy

Składniki:

Sos chrzanowo-koperkowy

 

  • 4 łyżki śmietany
  • pół łyżeczki ostrej musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżeczki ostrego chrzanu
  • 1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny
  • 2 łyżeczki drobno posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowo-koperkowy
Przygotowanie jest dość proste. Wszystkie składniki trzeba ze sobą dokładnie utrzeć. W razie potrzeby, np. jeśli będzie za gęsty, można dolać małą ilość wody.