Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Sos chrzanowo- musztardowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki sos przygotowuję do mięs pieczonych lub kotletów mielonych.

Sos chrzanowo- musztardowy

Składniki:

Sos chrzanowo- musztardowy

 

  • 200 ml bulion,
  • 2 łyżki chrzan tarty,
  • 2 łyżki musztarda,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 2 łyżki posiekana natka pietruszki,
  • 2 łyżki śmietana,
  • 1 łyżka mąka

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowo- musztardowy
Bulion zagotowujemy, następie dodajemy do niego tarty chrzan i musztardę. Sos gotujemy, gdy zagotuje się zaprawiamy go śmietaną i mąką, następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną drobniutko natkę pietruszki. Sos bardzo fajnie komponuje się z daniami mięsnymi.

Tagi:

tarta