Sposób przygotowania:
Sos chrzanowy
Korzeń chrzanu myję, osuszam i obieram, po czym ścieram na drobnych oczkach na tarce. Potrzebuje około 100 g startego chrzanu.
Starty chrzan mieszam w misce z drobno pokruszoną bułką (bez skórki), dodaje białą gorczycę i solę do smaku. Następnie dodaje po łyżce na raz śmietanę, cały czas mieszając drewnianą łyżką. Doprawiam do smaku sokiem z cytryny i ewentualnie jeszcze solą.
Gotowy sos przekładam do słoiczka i podaję do mięs na zimno, wędlin czy jajek na twardo.
Starty chrzan mieszam w misce z drobno pokruszoną bułką (bez skórki), dodaje białą gorczycę i solę do smaku. Następnie dodaje po łyżce na raz śmietanę, cały czas mieszając drewnianą łyżką. Doprawiam do smaku sokiem z cytryny i ewentualnie jeszcze solą.
Gotowy sos przekładam do słoiczka i podaję do mięs na zimno, wędlin czy jajek na twardo.