kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Sos chrzanowy II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

II wersja ulubionego sosiku do kanapek.Jak już robimy zupę rybną to zawsze się gdzieś tam pęta troszkę zbędnego wywaru :) warto wykorzystać.

Sos chrzanowy II

Składniki:

Sos chrzanowy II

 

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy II
Topimy masło,dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.Rozprowadzamy ją zimnym wywarem rybnym i gotujemy ja na małym ogniu póki sos nie zgęstnieje.Cały czas mieszamy.Zaciągamy żółtkami-nie mogą się ściąć za szybko! Doprawiamy do smaku sola,pieprzem,sokiem z cytryny i cukrem.Mieszamy z chrzanem.Podgrzewamy ale nie gotujemy!Jest to wspaniały dodatek do gotowanych,smażonych czy pieczonych ryb.Polecam.Smacznego!

Tagi:

ryba ryby