przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Sos chrzanowy na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Treściwy sos chrzanowy , nadaje się dla osób na diecie Kwaśniewskiego.

Sos chrzanowy na gorąco

Składniki:

Sos chrzanowy na gorąco

 

  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki mąki
  • kostka rosołowa
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany
  • 2 czubate łyżki chrzanu

 

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy na gorąco
Masło roztapiamy w rondelku, zasmażamy na nim mąkę, ale tylko leciutko, bez zrumieniania.Kostkę rosołową rozpuszczamy w ćwierci szklanki gorącej wody. Wlewamy ją do zasmażki, po czym zagotowujemy. Do wrzącego sosu dodajemy śmietanę i chan. Mieszamy starannie. Zagotowujemy ponownie. Podajemy na gorąco.