Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sos chrzanowy z czarną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawy sos warto go zrobić.

Sos chrzanowy z czarną porzeczką

Składniki:

Sos chrzanowy z czarną porzeczką

 

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy z czarną porzeczką
Porzeczki przebrać, umyć, osączyć i zmiksować z małą ilością przegotowanej wody, albo przetrzeć przez sitko. Do porzeczek dodać utarty chrzan. Jabłko umyć, usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do reszty. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Sos doprawić do smaku solą i cukrem. Sos chrzanowy podawać do wędlin, drobiu lub do dekoracji kanapek.