Sposób przygotowania:
Sos czekoladowy
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej na małym ogniu (do większego garnka z wodą wstawiamy mniejsze naczynie, do którego wrzucamy pokrojoną w kawałki czekoladę). Dodajemy mleko, masło, esencję i kardamon. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Naczynie zdejmujemy z garnka i sos odstawiamy do wystygnięcia. Im zimniejszy będzie sos, tym bardziej będzie gęstniał.
Nina W.
misia5
Za wysoka temperatura wody. Czekolada jest wrażliwa na wysoką temperaturę. Spróbuj zagotować wodę, zdejmij garnek z palnika i połóż na nim ( na garnku nie gazie :) ) miskę lub inne naczynie, w którym topisz czekoladę. Czekolada biała topi się w niższej temp. niż mleczna, czy gorzka więc to też trzeba mieć na uwadze.
Gatita
Tak jak napisała Misia, za wysoka temperatura. Ja zawsze to robię na małym ogniu.