Sposób przygotowania:
Sos czosnkowy
W miseczce wymieszać śmietanę (jogurt), majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, można dodać drobno pokrojony koperek.Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, skropić kilkoma kroplami soku z cytryny.
Najlepiej przygotować pół godziny przed podaniem, zdąży się "przegryźć" -można wtedy jeszcze doprawić.
Rewelacja do grilowanych mięs, kiłbasek, oraz dań typu hamburger, gyros czy pizza.
Oczywiście proporcje można zmieniać aż znajdzie się najlepszą dla własnego podniebienia.
Najlepiej przygotować pół godziny przed podaniem, zdąży się "przegryźć" -można wtedy jeszcze doprawić.
Rewelacja do grilowanych mięs, kiłbasek, oraz dań typu hamburger, gyros czy pizza.
Oczywiście proporcje można zmieniać aż znajdzie się najlepszą dla własnego podniebienia.
dusia30