Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sos czosnkowy po prowansalsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać do ryb i gotowanych oraz pieczonych mięs.

Sos czosnkowy po prowansalsku

Składniki:

Sos czosnkowy po prowansalsku

 

  • 150 ml majonezu
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka pasty saradelowej
  • 1 marynowana papryczka peperoni
  • sól i sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Sos czosnkowy po prowansalsku
Czosnek przecisnąć przez praskę. Papryczkę bardzo drobno posiekać. Majonez wymieszać z pastą saradelową. Dodać pozostałe składniki. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Ponownie wymieszać.