Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sos do enchiladas

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

oto obiecany przepis na sos

Sos do enchiladas

Składniki:

Sos do enchiladas

 

  • 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 zielona papryka pokrojona w drobną kostkę
  • 1/4 szklanka oleju
  • 1 szklanka pomidorów obranych i pokrojonych w kostkę drobną
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki pasty pomidorowej
  • 1 łyżka chili
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżeczki brązowego cukru(może też być biały)

 

Sposób przygotowania:

Sos do enchiladas
podsmażyć na oleju cebulę czosnek i zieloną paprykę do miękkości dodać pomidory wodę i pastę pomidorową gotować na małym ogniu przez 3 minuty zmniejszyć ogień i dodać pozostałe składniki i dalej gotować 15 minut używać według przepisu