Sposób przygotowania:
sos do makaranu
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. szpinak wrzucamy na patelnie i podsmażamy ok 10 min. po tym czasie dorzucamy tuńczyka i smażymy kolejne 10 min. później dorzucamy ser biały i smażymy 5 min i dorzucamy żółty ser i smażymy aż do rozpuszczenia. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. wszystko nakładamy na talerz. smacznego
Babciagramolka
Ser żółty jaki - może być Wędzona rolada ustrzycka ? a może Parmezan ? A moze Królewski ? Jeden plaster będzie ważył pół dag a drugi 2 dag ? Jeden ser jest łagodny drugi bardzo ostry.
Jaka waga puszki tuńczyka - są małe i większe - w oleju czy w sosie własnym ma byc taki tuńczyk ?
Makaronu ile ? 10 dag ? pół kg ? Kilogram ? --
daniel1291
to tak ja używam szpinaku mrożonego w kostkach więc podałem tak jak ja używam więc to będzie ok 15 dag
ser żółty dowolny przecież można użyć każdego sera tu głównie chodzi o nadanie lepkości i smaku sera nie ważne jakiego w tym daniu dodamy a poza tym to jest danie bardziej z dań dodaje to co mam w lodówce więc jaki ser mamy taki dodajemy, ilość też podałem tak w przybliżeniu bo nie zależy czy dodamy 10 dag czy 8 dag po prostu aby sie tam znalazł ser, a z tuńczykiem to im więcej tym lepszy sos a jakby pani zauważyła to pisze puszka a nie puszeczka więc puszka to jest zazwyczaj ok 100g produktu
makaronu według uznania moze być 0,5 kg a może być 20 dag zależy na ile osób przygotowujemy więc nie rozumiem o co pani chodzi