Sposób przygotowania:
Sos do makaronu
Łopatkę umyć, osuszyć i zmielić na grubym sitku.
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
Składniki z puszek odsączyć z zalewy.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, podsmażyć.
Następnie dodać cebulę oraz czosnek i dalej chwilkę smażyć.
Dodać wszystkie przyprawy, sos pomidorowy i koncentrat.
Mieszając od czasu do czasu dusić około 5 minut.
Na koniec dodać odsączoną kukurydzę, fasole i groszek oraz serki topione.
Mieszać aż serki się rozpuszczą.
W miarę konieczności doprawić.
Sos podawać z makaronem.
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
Składniki z puszek odsączyć z zalewy.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, podsmażyć.
Następnie dodać cebulę oraz czosnek i dalej chwilkę smażyć.
Dodać wszystkie przyprawy, sos pomidorowy i koncentrat.
Mieszając od czasu do czasu dusić około 5 minut.
Na koniec dodać odsączoną kukurydzę, fasole i groszek oraz serki topione.
Mieszać aż serki się rozpuszczą.
W miarę konieczności doprawić.
Sos podawać z makaronem.