Sposób przygotowania:
Kebab z kurczaka w naleśniku
Mąkę wymieszać z wodą- w razie konieczności zmienić troszkę proporcje, aby wyszło nam dobre ciasto naleśnikowe. Lekko posolić. Smażyć z obu stron na suchej patelni.
Cebulę zeszklić na oleju. Lekko posolić. Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Cebulę, mięso i pieczarki razem usmażyć doprawiając przyprawą gyros.
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę i doprawić pieprzem. Sałatę umyć i poszarpać.
Majonez wymieszać z ketchupem i śmietaną. Naleśniki smarować sosem i wyłożyć farsz – sałata, usmażone z pieczarkami mięso, makaron i ogórki z papryką. Złożyć naleśnika i do pieczenia owinąć folią.
Zapiekać ok. 15 minut – tylko tyle, aby farsz był ciepły.
Cebulę zeszklić na oleju. Lekko posolić. Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Cebulę, mięso i pieczarki razem usmażyć doprawiając przyprawą gyros.
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę i doprawić pieprzem. Sałatę umyć i poszarpać.
Majonez wymieszać z ketchupem i śmietaną. Naleśniki smarować sosem i wyłożyć farsz – sałata, usmażone z pieczarkami mięso, makaron i ogórki z papryką. Złożyć naleśnika i do pieczenia owinąć folią.
Zapiekać ok. 15 minut – tylko tyle, aby farsz był ciepły.