Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Kebab z kurczaka w naleśniku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny, domowy, ostry kebab w naleśniku z dodatkiem warzyw, sałaty lodowej oraz grubego makaronu z sosem.

Kebab z kurczaka w naleśniku Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kebab z kurczaka w naleśniku

 

  • Naleśniki:
  • 4 szklanki wody
  • 2 szklanki mąki
  • sól
  • Nadzienie:
  • 50 dkg fileta z kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • Sałata lodowa
  • Makaron –kluski jajeczne 1-1,5 szklanki
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 papryki konserwowe
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa gyros
  • Olej
  • Sos:
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki śmietany

Sposób przygotowania:

Kebab z kurczaka w naleśniku
Mąkę wymieszać z wodą- w razie konieczności zmienić troszkę proporcje, aby wyszło nam dobre ciasto naleśnikowe. Lekko posolić. Smażyć z obu stron na suchej patelni.

Cebulę zeszklić na oleju. Lekko posolić. Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Cebulę, mięso i pieczarki razem usmażyć doprawiając przyprawą gyros.

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę i doprawić pieprzem. Sałatę umyć i poszarpać.

Majonez wymieszać z ketchupem i śmietaną. Naleśniki smarować sosem i wyłożyć farsz – sałata, usmażone z pieczarkami mięso, makaron i ogórki z papryką. Złożyć naleśnika i do pieczenia owinąć folią.

Zapiekać ok. 15 minut – tylko tyle, aby farsz był ciepły.
Kebab z kurczaka w naleśniku
ogórka kiszonego i paprykę kroimy w kostkę
Kebab z kurczaka w naleśniku
cieniutkie naleśniki smażymy z ubo stron
Kebab z kurczaka w naleśniku
mięso z kurczaka smażymy razem z cebulą i gyrosem
Kebab z kurczaka w naleśniku
naleśniki smarujemy cienko przygotowanym sosem
Kebab z kurczaka w naleśniku
farsz nakładamy na naleśniki

Tagi:

dania mięsa