Sposób przygotowania:
Sos do sałatki Cesar
Sos należy przygotować minimum 2h przed podaniem aby przeszedł smakiem. Do miski przelewamy jogurt naturalny, dodajemy nieco świeżo zmielonego pieprzu czarnego oraz 3 szczypty bazyli.
Do małej miseczki wsypujemy oba rodzaje papryki oraz sól czosnkową (można dać np samą sól + czosnek sproszkowany) i robimy mieszanke przypraw.
Przygotowaną mieszankę przypraw dodajemy do jogurtu i wszystko dokładnie razem mieszamy.
Obrany czosnek przeciskamy, dodajemy do sosu i ponownie mieszamy. Gotowy sos odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 h
Sos wykorzystałam do sałatki, ale będzie dobry również jako dip do frytek czy sos do kebabów
Do małej miseczki wsypujemy oba rodzaje papryki oraz sól czosnkową (można dać np samą sól + czosnek sproszkowany) i robimy mieszanke przypraw.
Przygotowaną mieszankę przypraw dodajemy do jogurtu i wszystko dokładnie razem mieszamy.
Obrany czosnek przeciskamy, dodajemy do sosu i ponownie mieszamy. Gotowy sos odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 h
Sos wykorzystałam do sałatki, ale będzie dobry również jako dip do frytek czy sos do kebabów