Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

sos grzybowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początek dokładnie delikatnie myjemy grzyby, przekrajamy na pół odcinamy stopki i je kroimy potem kroimy kapelusze w plastry. Potem obier

sos grzybowy.

Składniki:

sos grzybowy.

 

  • 500 g surowych grzybów
  • 150 ml rosołu
  • 1 łyżka stołowa pokrojonego koperku
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

sos grzybowy.
Na początek dokładnie delikatnie myjemy grzyby, przekrajamy na pół odcinamy stopki i je kroimy potem kroimy kapelusze w plastry. Potem obieramy cebule , i kroimy ja w plastry wrzucamy cebule na patelnie po 10min grzyby i smażymy na małym ogniu. Cebula musi być smażona pierwsza ponieważ jest twardsza. Smażymy jeszcze cebulkę i grzybki 15 min. Potem wlewamy cały rosół i pyrlimy jeszcze z 20 min. Na koniec dodajemy przyprawy.

Tagi:

grzyby