mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Sos grzybowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo często przyrządzam ten sos do pieczonego kurczaka.

Sos grzybowy 2

Składniki:

Sos grzybowy 2

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy 2
Grzyby płuczemy,zalewamy wodą i moczymy 2-3 godz, po czym gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyły. Ugotowane grzyby wyjmujemy z wywaru i siekamy na drobno.Ponownie wrzucamy do garnka z wywarem grzybowym. Mąkę rozprowadzamy niewielką ilością wody, dodajemy śmietanę i hartujemy dodając po łyżce wywaru. Starannie mieszamy, żeby nie było grudek,wlewamy do grzybów,mieszamy i jeszcze chwilę podgrzewamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

grzyby