Sposób przygotowania:
sos grzybowy wg wilcza5
Suszone grzybki myjemy i namaczamy w ciepłej przegotowanej wodzie przez 2 h.
Grzybki następnie kroimy w paseczki i gotujemy 15 minut.
Przecedzamy grzybki i zachowujemy wywar!!!
Na maśle smażymy cebylę dodajemy grzyby.
Podsmażamy kilka minut i zalewamy wywarem z grzybów.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Dolewamy śmietanki i redukujemy ilość sosu aby był gęsty i kremowy.
Podajemny z mięsm.
Smacznego!
Grzybki następnie kroimy w paseczki i gotujemy 15 minut.
Przecedzamy grzybki i zachowujemy wywar!!!
Na maśle smażymy cebylę dodajemy grzyby.
Podsmażamy kilka minut i zalewamy wywarem z grzybów.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Dolewamy śmietanki i redukujemy ilość sosu aby był gęsty i kremowy.
Podajemny z mięsm.
Smacznego!