Sposób przygotowania:
Sos grzybowy wg Ziuziunka18
Umyte i namoczone grzyby gotujemy w tej samej wodzie, w której się wcześniej moczyły. Następnie odsączamy grzyby, a wodę z gotowania pozostawiamy do sosu. Przecedzamy ten wywar przez drobne sitko, aby pozbyć się ewentualnych zanieczyszczeń. Grzyby mielimy i dodajemy do wywaru. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju, dodajemy do sosu. Doprawiamy solą, pieprzem i Vegetą. Następnie przygotowujemy zasmażkę- na oleju rumienimy dwie łyżki mąki i dodajemy do sosu, szybko mieszając, aby nie powstały grudki.
![Sos grzybowy wg Ziuziunka18 Sos grzybowy wg Ziuziunka18](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-grzybowy-wg-ziuziunka18-93652.jpg)
![Sos grzybowy wg Ziuziunka18 Sos grzybowy wg Ziuziunka18](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-grzybowy-wg-ziuziunka18-93653.jpg)