BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Sos guacamole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos ten możemy stosować do nachosów , do mięsa z grilla , chipsów , kanapek .

Sos guacamole Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos guacamole

 

Sposób przygotowania:

Sos guacamole
Awokado musimy umyć , wytrzeć , przecinamy na pół, wyjmujemy pestkę ktorą wyrzucamy , łyżką wyjmujemy miąższ do naczynia . Skrapiamy awokado sokiem z cytryny, aby miąższ nie ściemniał . Miąższ zgniatamy widelcem lub miksujemy na gładką masę za pomocą blendera . Dodajemy drobniutko pokrojone chilli , obrane ze skórki, pozbawione pestek i pokrojone w kostkę pomidory , posiekaną w drobną kosteczkę cebulę . Mieszamy i doprawiamy do smaku . Masę przekładamy do miseczek z awokado .
Sos guacamole
Awokado wydrążamy za pomocą malej łyżeczki .
Sos guacamole
W miseczce rozgniatamy widelcem miąższ awokado .
Sos guacamole
Obieramy i kroimy drobniutko pomidorka .

Tagi:

awokado