Sposób przygotowania:
Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili
Awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę. Łyżką wyjmujemy miąższ ze skórki. Kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Z papryczki usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomidora sparzamy i wkładamy do zimnej wody, wyjmujemy i obieramy ze skórki. Usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy.
Do pucharka wkładamy łyżkę puree dyniowego, 1/2 guacamole, łyżkę puree dyniowego, resztę guacamole.
Z papryczki usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomidora sparzamy i wkładamy do zimnej wody, wyjmujemy i obieramy ze skórki. Usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy.
Do pucharka wkładamy łyżkę puree dyniowego, 1/2 guacamole, łyżkę puree dyniowego, resztę guacamole.