Sposób przygotowania:
Guacamole po mojemu
1) Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestki.
2) Miąższ wyciągamy łyżką, wkładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.
3) Pomidory myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę.
4) Pokrojone pomidory dodajemy do rozgniecionego awokado.
5) Następnie posypujemy czosnkiem granulowanym, solą himalajską i pieprzem ognistym.
6) Z cytryny wyciskamy sok i dodajemy do sosu.
7) Mieszamy i gotowe.
Ja podałam guacamole na świeżym pełnoziarnistym pieczywie z jajkiem na miękko.
2) Miąższ wyciągamy łyżką, wkładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.
3) Pomidory myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę.
4) Pokrojone pomidory dodajemy do rozgniecionego awokado.
5) Następnie posypujemy czosnkiem granulowanym, solą himalajską i pieprzem ognistym.
6) Z cytryny wyciskamy sok i dodajemy do sosu.
7) Mieszamy i gotowe.
Ja podałam guacamole na świeżym pełnoziarnistym pieczywie z jajkiem na miękko.