Sposób przygotowania:
Pikantne guacamole
1. Awokado obieramy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Następnie umieszczamy awokado w miseczce i rozgniatamy widelcem (dla ułatwienia możemy pokroić je na mniejsze kawałki).
2. Pomidora płuczemy pod bieżącą wodą, kroimy w drobną kosteczkę (możemy też obrać go ze skórki).
3. Pokrojonego pomidora wrzucamy do miseczki z awokado i łączymy.
4. Na koniec dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy solą himalajską, pieprzem czarnym i pieprzem ziołowym, papryką chilli oraz ziołami prowansalskimi.
2. Pomidora płuczemy pod bieżącą wodą, kroimy w drobną kosteczkę (możemy też obrać go ze skórki).
3. Pokrojonego pomidora wrzucamy do miseczki z awokado i łączymy.
4. Na koniec dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy solą himalajską, pieprzem czarnym i pieprzem ziołowym, papryką chilli oraz ziołami prowansalskimi.
SylaUla