misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Sos jarzynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sos nadaje się do ryb,jaj na twardo

Sos jarzynowy

Składniki:

Sos jarzynowy

 

  • 30 dkg marchwi
  • 15 dkg pietruszki
  • 15 dkg selera
  • 20 dkg cebuli
  • 1 mały przecier pomidorowy(puszka)
  • 4 łyżki oleju
  • sól,pieprz ,cukier,papryka
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Sos jarzynowy
Wszystkie jarzyny pokroić w słupki lub zetrzeć na grubej tarce. Na rozgrzany olej włożyć warzywa,poddusić je nie rumieniąc.Dodać przecier i jeszcze dusić do miękkości. Sos przyprawić na ostro solą, pieprzem,papryką.