Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Sos jogurtowo czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pikantny sos, który możemy swobodnie dodawać do pieczonego czy grillowanego mięsa!

Sos jogurtowo czosnkowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos jogurtowo czosnkowy

 

  • jogurt naturalny gęsty - 400 mililitrów
  • czosnek (ząbek) - 2 ząbki
  • miód 1 łyżeczka
  • koper 1/2pęczka
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • ocet winny 1 łyżeczka
  • ocet spirytusowy 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Sos jogurtowo czosnkowy
Jogurt wlejj do miski, dodajpozostałe składniki:  przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrój drobno koper,sól, pieprz, ocet winny i spirytusowy, no i oczywiście miód. Wszystko razem zmieszaj odstaw do lodówki na co najmniej na 30 minut aby składniki się "przegryzły"
Sos jogurtowo czosnkowy
Jogurt plus ocet