Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos jogurtowo-pomidorowy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos jogurtowy jest świetnym dodatkiem do mięs podawanych na zimno i na ciepło.

Sos jogurtowo-pomidorowy z jabłkami

Składniki:

Sos jogurtowo-pomidorowy z jabłkami

 

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos jogurtowo-pomidorowy z jabłkami
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do rondla i rozgotować. Następnie zmiksować, wymieszać z koncentratem pomidorowym, ostudzić. Połączyć z natką pietruszki i jogurtem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać. Podawać jako dodatek do zimnych lub gorących potraw mięsnych i jarskich.