Sposób przygotowania:
Sos kaparowo-brzoskwiniowy :
Roztopić w garnuszku masło i wrzucić kapary ( nasiona nasturcji ) i smażyć mieszając przez 2-3 minuty .Posypać mąką , zamieszać .Rozprowadzić chłodnym bulionem i śmietanką . Dodać brzoskwinię . Doprawić do smaku .
Podałam z ryżem i smażoną piersią kurczaka .
Tu jest przepis na kapary z nasturcji . Oczywiście można użyć kupnych kaparów oryginalnych ale wtedy moim zdaniem trzeba ich użyć mniej bo są zdecydowanie bardziej korzenne w smaku.
Podałam z ryżem i smażoną piersią kurczaka .
Tu jest przepis na kapary z nasturcji . Oczywiście można użyć kupnych kaparów oryginalnych ale wtedy moim zdaniem trzeba ich użyć mniej bo są zdecydowanie bardziej korzenne w smaku.
Paola
Piekłam sernik z brzoskwiniami. Zostało trochę połówek owoców. Kapary mam stale w lodówce, bo lubię: i na pizzę, i do sałatki;)
No i "popełnił" mi się w końcu sos do fileta z kurczaka upieczonego na patelni grillowej.
Naprawdę cudo! Ten Sos. Nietypowy, Zrównoważony w smaku :Słodko-Słono-Kwaśno-Ostro.
To nie ketchup z pojemniczka, prosto do polania ;) Sos. Pan SOS. :D
Piątka!
Babciagramolka
Dziękuję .Pięknie opisałaś sos - PAN Sos - masz rację jest inny , przez to wyjątkowy. Polecam sam sos ka-parowy - pięknie komponuje się np z cielęciną lub zwykłym sztukamięsem wołowym . U mnie kapary też zawsze w lodówce .