Sposób przygotowania:
Sos ketchupowy z dyni
Kroimy dynię w kostkę, dodajemy do niej 2 łyżki soli-odstawiamy na 2 godzinki.
Kroimy paprykę i cebulkę również w kostkę-także odstawiamy na 2 godzinki.
Po tym czasie razem z sokami jakie puszczą warzywa wrzucamy do jednego garnka i gotujemy do miękkości. W drugim garnku gotujemy zalewę z podanych składników,ciągle mieszamy aby się nie przypaliło.
Ugotowane warzywa blendujemy na papkę, następnie dolewamy zalewę i wszystko razem musimy zagotować.
Gotujący się sosik nalewamy w słoiki,zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Smacznego
Kroimy paprykę i cebulkę również w kostkę-także odstawiamy na 2 godzinki.
Po tym czasie razem z sokami jakie puszczą warzywa wrzucamy do jednego garnka i gotujemy do miękkości. W drugim garnku gotujemy zalewę z podanych składników,ciągle mieszamy aby się nie przypaliło.
Ugotowane warzywa blendujemy na papkę, następnie dolewamy zalewę i wszystko razem musimy zagotować.
Gotujący się sosik nalewamy w słoiki,zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Smacznego