julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Sos musztardowo-ketchupowy z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sos. Idealnie nadaje się do pizzerek lub pizzy. Ma lekką pomarańczową barwę.

Sos musztardowo-ketchupowy z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos musztardowo-ketchupowy z koperkiem

 

  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżeczka musztardy staropolskiej
  • 3 łyżeczki śmietany 18%
  • 4 łyżeczki majonezu dekoracyjnego Winiary
  • 4 łyżeczki ketchupu łagodnego Kotlin
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • koperek

Sposób przygotowania:

Sos musztardowo-ketchupowy z koperkiem
Musztardę sarepską, rosyjską, staropolską, śmietanę i majonez wrzucamy do miski. Mieszamy, czosnek obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do sosu. Zamieszać i dodać ketchup. Przyprawić solą, pieprzem, koperkiem i bazylią. Mieszamy i podajemy do ulubionej potrawy. Polecam podawać do pizzerek lub pizzy. Smacznego :)
Sos musztardowo-ketchupowy z koperkiem
Musztardę sarepską, rosyjską, staropolską, śmietanę i majonez wrzucamy do miski
Sos musztardowo-ketchupowy z koperkiem
Mieszamy, czosnek obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do sosu
Sos musztardowo-ketchupowy z koperkiem
Zamieszać i dodać ketchup do powstałej konsystencji aby nadać wyrazistego łagodniejszego smaku i pomarańczowej lekkiej barwy
Sos musztardowo-ketchupowy z koperkiem
Przyprawić solą, pieprzem, koperkiem i bazylią