dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Sos koperkowo-czosnkowy 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Najlepszy do kanapek, lub pieczonego mięsa.

Sos koperkowo-czosnkowy 3

Składniki:

Sos koperkowo-czosnkowy 3

 

  • 90 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyż majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sos koperkowo-czosnkowy 3
Czosnek obieramy. Przeciskamy przez praskę. Majonez dokładnie mieszamy z jogurtem. Dodajemy przeciśnięty czosnek. Koperek myjemy, a następnie osuszamy. Bardzo drobno szatkujemy i dodajemy do sosu. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na ok 30 minut, aby smaki się przegryzły. Smacznego.