allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Sos koperkowo-majonezowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki i smaczny sos, polecam do jajek gotowanych.

Sos koperkowo-majonezowy

Składniki:

Sos koperkowo-majonezowy

 

  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżki siekanego koperku,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 1 ząbek czosnku
  • do smaku sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Sos koperkowo-majonezowy
Ogórka obrac ze skórki i zetrzec na tarce o małych oczkach. Do ogórka dodac majonez i posiekany koperek. Czosnek obrac, przecisnąc przez praskę i dodac do sosu, dokładnie wymieszac. Sos doprawic do smaku sola i pieprzem. Przed podaniem schłodzic przez minimum 0,5 godziny w lodówce. Sos nadaje się do kanapek i dań z grilla.