mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

sos koprowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sos z kopru, świetny dodatek do mięs

sos koprowy

Składniki:

sos koprowy

 

  • 7 dag masła
  • 7 dag mąki
  • 500 ml wody
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 3 szklanki śmietany
  • 1 łyżka octu
  • cukier

Sposób przygotowania:

sos koprowy
Upraż mąkę w dużym garnku, dodaj masło. Zalej połową przygotowanej wody. Posól i gotuj ok 25 minut. Resztę wody wlej do innego garnka średniej wielkości. Zagotuj ją i dodaj koperek. Dodaj go do sosu. Wymieszaj i dodaj śmietanę. Mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Dopraw odrobiną soli i łyżką octu, wymieszaj. Podawaj jako dodatek do dania obiadowego