motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Sos majonezowo-jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Można go podawać do różnych potraw a także jako dip do chipsów.

Sos majonezowo-jogurtowy

Składniki:

Sos majonezowo-jogurtowy

 

Sposób przygotowania:

Sos majonezowo-jogurtowy
Czosnek obieramy i drobno kroimy. Delikatnie solimy i pieprzymy. Odstawiamy na ok. 10 minut. Szczypiorek myjemy i osuszamy. Następnie drobno kroimy.

Do miseczki dajemy majonez i jogurt naturalny. Mieszamy, aby składniki dobrze się powiązały. Po tym czasie dodajemy przygotowany czosnek i szczypiorek.

Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 15 minut.