Sposób przygotowania:
Sos mięsno marchewkowy
Mięso umyć i pokroić na kawałki. Marchew i cebulę oraz czosnek obrać i umyć. Cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso zmielić razem z marchewką w maszynce do mięsa na grubym sitku. Zmielone składniki wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć od czasu do czasu mieszając. Z mięsa wytopi się trochę tłuszczu, więc nie ma potrzeby dawania innego do smażenia. Gdy składniki się podsmażą dodać pokrojoną cebulę i czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Podlać wodą, dodać przyprawy i gotować wszystko 5-7 minut. Po tym czasie dodać koncentrat, wymieszać i zagotować. Gdyby okazało się, że sos jest zbyt wodnisty zagęścić go odrobiną mąki rozrobionej w niewielkiej ilości wody i ponownie zagotować. Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Podawać np. z makaronem.
gusia1000
monikaT83
2milutka
zewa
2milutka
ja póki co wsiałam bazylię estragon i cząber a rzeżucha mi umknęła gdzieś muszę poszukać nasionek:)
monikaT83