Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

sos miodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszny sos, łatwy w przygotowaniu

sos miodowy

Składniki:

sos miodowy

 

  • 4 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • chrzan

Sposób przygotowania:

sos miodowy
Musztardę dać do wysokiego naczynia. Do tego wlać miód i dokładnie wymieszać na gładką masę. Chrzan przygotować: utrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gdy masa będzie jednolita, dać do niej utarty chrzan. Wszystko starannie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić w lodówce (trzymać w niej sos około 30 minut.) Serwować do zimnych mięs lub szynek, czy nawet jaj ugotowanych na twardo.