pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Sos morelowy do deserów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjny sos morelowy do ciast jak i innych deserów czy potraw obiadowych, urozmaicający ich smak.

Sos morelowy do deserów

Składniki:

Sos morelowy do deserów

 

  • morele w syropie - 1 puszka
  • białe słodkie wino - 1 szklanka
  • sok z cytryny - z 1 sztuki
  • skórka otarta z cytryny - z 1 sztuki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • malinowy sos - 100 ml

Sposób przygotowania:

Sos morelowy do deserów
Morele wraz z syropem wlać do blendera i zmiksować na puch. Wino podgrzać z dodatkiem skórki i soku z cytryny oraz cukru. Zagotować, odstawić z ognia i połączyć z sokiem malinowym oraz zmiksowanymi owocami. Pozostawić do przestygnięcia. Sos najlepiej smakuje podany na zimno (do deserów) lub na ciepło (do obiadów).

Tagi:

sosy