tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Sos musztardowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sos musztardowy najlepszy do kiełbasy , ale również podawany do ryby gotowanej czy smażonej.

Sos musztardowy

Składniki:

Sos musztardowy

 

Sposób przygotowania:

Sos musztardowy
Do rondla wlać szklankę wrzątku i dodać lyżeczki soli. W innym rondlu stopić 2 łyzki masła i rozrobić je z mąką, wlać od razu osolony wrzątek i natychmiast szybko mieszać, aby mąka połączyła sie bez zbrylenia z woda. Odstawić od ognia, domieszać musztardę , przyprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny i domieszać 1 łyżkę masła. Nie gotować. Przed podanie m trzymać nad parą.