zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sos paprykowo - jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Sos do wędlin i zimnych mięs.

Sos paprykowo - jogurtowy

Składniki:

Sos paprykowo - jogurtowy

 

  • 1/2 świeżej papryki czerwonej
  • 1/2 papryki świeżej zielonej
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sos paprykowo - jogurtowy
Z papryki usunąć gniazda nasienne. Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, koperek posiekać, dodać do papryki. Wymieszać warzywa z jogurtem i oliwą i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

papryka