eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1445]

Sos paprykowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny paprykowy sos można podawać do gołąbków mielonych kasz i innych potraw.

Sos paprykowy Eli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos paprykowy Eli

 

  • 3 papryki czerwone
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki papryki słodkiej w proszku
  • papryka ostra w proszku do smaku
  • sól do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • cebulka granulowana do smaku
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Sos paprykowy Eli
Papryki umyć, usunąć szypółki, nasiona i miąższ pokroić w kostkę. Pokrojoną paprykę wrzucić do malaksera i dokładnie zmiksować. Masę paprykową wlać do garnka, dolać 1.5 litra gorącej wody, dodać koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i ostrą, czosnek, cebulkę, sól i gotować około 10 minut. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować. Gtowy sos doprawić maggi do smaku.Smacznego!
Sos paprykowy Eli
Papryki umyć przekroić na ćwiartki usunąć szypółki i nasiona.
Sos paprykowy Eli
Oczyszczony miąższ papryki pokroić w kostkę.
Sos paprykowy Eli
Pokrojoną paprykę wrzucić do malaksera i dokładnie zmiksować.

Tagi:

papryka