LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Sos pikantny 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyśmienity do dań mięsnych, grilowanych, frytek.

Sos pikantny 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pikantny 4

 

  • sos chili 3 łyżki
  • sos sojowy 1 łyżka
  • musztarda Dijon 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • cukier puder 1 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa starta ½ łyżeczki
  • cynamon ½ łyżeczki
  • pieprz Cayenne

 

Sposób przygotowania:

Sos pikantny 4
Sos chili połączyć z sosem sojowym. Dodać musztardę, starannie wymieszać. Następnie koncentrat pomidorowy rozprowadzić z powstałą pastą. Doprawić cukrem pudrem, startą gałką muszkatołową, cynamonem i pieprzem Cayenne. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę, odstawić do lodówki, na co najmniej pół godziny. Podawać do mięs.
Sos pikantny 4
Połączenie trzech łyżek sosu chili z sosem sojowym.
Sos pikantny 4
Dodanie musztardy dijon do sosu chili z sojowym.
Sos pikantny 4
Dodanie koncentratu pomidorowego do masy sosów.
Sos pikantny 4
Przyprawienie sosu pikantnego dodatkami do smaku.

Tagi:

sosy