Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sos pomidorowo - paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybki i smaczny sos, który można wykorzystać do wielu potraw lub jako samodzielny dodatek.

Sos pomidorowo - paprykowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos pomidorowo - paprykowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowo - paprykowy
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. W garnuszki podsmażyć cebulę, po chwili dodać paprykę i smażyć aż lekko zmiękną. Na koniec dodać pomidory i dusić podlewając ok. 2-3 łyżkami wody aż pomidory się rozpadną. Całość zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos można użyć do pizzy lub do zapiekanych warzyw a'la ratatuj lub jako dip do surowych warzyw.
Sos pomidorowo - paprykowy
Cebulę i czosnek podsmażyć w garnuszku..
Sos pomidorowo - paprykowy
Następnie wrzucić pokrojoną paprykę do cebuli.
Sos pomidorowo - paprykowy
Do podsmażonych składników dodać obrane i pokrojone pomidory.

Tagi:

papryka