kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Sos pomidorowo-selerowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos pomidorowo-selerowy z cebulą

Sos pomidorowo-selerowy

Składniki:

Sos pomidorowo-selerowy

 

  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 15 dag selera
  • 1 ząbek czosnek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 2 cebule
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowo-selerowy
Obrać selera i cebule, bardzo drobno pokroić, wsypać do wrzącej wody, posolić, gotować do miękkości. Zdjąć z ognia, ostudzić, przetrzeć przez sito. Wywar postawić znów na ogniu, dodać przetarte warzywa, wlać koncentrat. Obrać czosnek, dokładnie rozetrzeć z solą, dodać, zagotować. Po zdjęciu z ognia, dodać masło. Przyprawić i wymieszać.

Tagi:

seler