Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos pomidorowo-warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sos pomidorowo-warzywny to świetny dodatek do mięsa i ryb

Sos pomidorowo-warzywny

Składniki:

Sos pomidorowo-warzywny

 

  • 1/2 kg pomidorów,
  • 2 marchewki,
  • 1 seler,
  • 3 łyżki oliwy,
  • cukier,
  • sól
  • pieprz,
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowo-warzywny
Marchewkę i seler obrać, pokroić na kawałki i ugotować w niewielkiej ilości wody. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić, włożyć do ugotowanych warzyw i rozgotować. Ugotowane warzywa dokładnie zmiksować lub przetrzeć przez sito, dodać oliwę i posiekany szczypiorek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.