Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sos pomidorowy do gołąbków lub pulpetów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki sos jest najlepszy na rosole, ale można go też przygotować na wywarze drobiowo-warzywnym. Do gołąbków lub pulpetów pasuje jak ulał.

Sos pomidorowy do gołąbków lub pulpetów

Składniki:

Sos pomidorowy do gołąbków lub pulpetów

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy do gołąbków lub pulpetów
Do rondelka wlewamy gorący rosół. Dodajemy do niego przecier pomidorowy (najlepiej domowej roboty).

Do szklanki wlewamy niewielką ilość wody, dodajemy mąkę i mieszamy energicznie, aby nie było grudek.

Wlewamy wodę z mąką do rondelka. Dodajemy również śmietanę rozmieszaną z niewielką ilością sosu (aby się nie zważyła).

Doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.