Sposób przygotowania:
Fit majonez z awokado
Z limonki wycisnąć sok. Czosnek obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Awokado pozbawić skórki i pestki, wrzucić do kielicha blendera, dodać sól, sok z limonki, czosnek, musztardę i olej. Zmiksować wszystko razem aż do momentu powstania gładkiego, gęstego kremu.
Przełożyć do zamykanego pojemniczka (najlepiej słoik), przechowywać w lodówce do 3 dni (nie powinien ściemnieć).
Awokado pozbawić skórki i pestki, wrzucić do kielicha blendera, dodać sól, sok z limonki, czosnek, musztardę i olej. Zmiksować wszystko razem aż do momentu powstania gładkiego, gęstego kremu.
Przełożyć do zamykanego pojemniczka (najlepiej słoik), przechowywać w lodówce do 3 dni (nie powinien ściemnieć).