Sposób przygotowania:
Sernik z sosem porzeczkowym
Sos robimy gotując zmrożone porzeczki z cukrem przez ok. 40 minut.
Spód wysmarowanej tortownicy 15 cm. wykładamy ciasteczkami.
Rozgrzewamy piekarnik.
Serek miksujemy z cukrem i jajkiem, dodajemy mąkę, sok z cytryny. mąką i teraz miksujemy już trochę dłużej.
Masę serową wykładamy na ciastka.
Tortownicę owijamy folią aluminiową, wstawiamy do większej blaszki. Blaszkę wypełniany gorącą wodą , do 1/3 wysokości tortownicy. Pieczemy w kąpieli wodnej kilkadziesiąt minut.
Sernik polewamy sosem przetartym przez sitko.
Spód wysmarowanej tortownicy 15 cm. wykładamy ciasteczkami.
Rozgrzewamy piekarnik.
Serek miksujemy z cukrem i jajkiem, dodajemy mąkę, sok z cytryny. mąką i teraz miksujemy już trochę dłużej.
Masę serową wykładamy na ciastka.
Tortownicę owijamy folią aluminiową, wstawiamy do większej blaszki. Blaszkę wypełniany gorącą wodą , do 1/3 wysokości tortownicy. Pieczemy w kąpieli wodnej kilkadziesiąt minut.
Sernik polewamy sosem przetartym przez sitko.
ewaeu