CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Sernik z sosem porzeczkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatny sernik, nigdy nie opada, spód kruche korzenne ciasteczka. Wszystko polane lekko kwaskowym sosem porzeczkowym.

Sernik z sosem porzeczkowym

Składniki:

Sernik z sosem porzeczkowym

 

 

  • Sos: czerwona porzeczka mrożona 300 g
  • woda 300 ml
  • cukier brązowy 70-80 g
  • Spód kilka ciasteczek korzennych.

Sposób przygotowania:

Sernik z sosem porzeczkowym
Sos robimy gotując zmrożone porzeczki z cukrem przez ok. 40 minut.

Spód wysmarowanej tortownicy 15 cm. wykładamy ciasteczkami.

Rozgrzewamy piekarnik.

Serek miksujemy z cukrem i jajkiem, dodajemy mąkę, sok z cytryny. mąką i teraz miksujemy już trochę dłużej.

Masę serową wykładamy na ciastka.

Tortownicę owijamy folią aluminiową, wstawiamy do większej blaszki. Blaszkę wypełniany gorącą wodą , do 1/3 wysokości tortownicy. Pieczemy w kąpieli wodnej kilkadziesiąt minut.

Sernik polewamy sosem przetartym przez sitko.

Tagi:

sernik