Malgosia

Malgosia

Szef Kuchni
[Przepisów: 95]

Sos pomidorowy z otrębami pszennymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Sos pomidorowy z otrębami jest niskokaloryczny ze względu na brak mąki lub śmietany.

Sos pomidorowy z otrębami pszennymi

Składniki:

Sos pomidorowy z otrębami pszennymi

 

  • 60 dag świeżych pomidorów lub 1 mała puszka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka otrębów pszennych
  • 1-2 łyżki stołowe oleju
  • sól i cukier do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy z otrębami pszennymi
Z oleju i otrębów zrobić zasmażkę, dodać trochę cukru i zalać gęstym sokiem z przetartych pomidorów (rozcieńczonego przecieru), posolić i gotować 3-4 minuty.