iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sos rosyjski do mięs,wędlin i grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobry sos do grilla,mięs,wędlin .

Sos rosyjski do mięs,wędlin  i grilla

Składniki:

Sos rosyjski do mięs,wędlin i grilla

 

  • 3 łyżki musztarda rosyjska,
  • 3 łyżki majonez tradycyjny najlepszy winiary ,zeby nie był kwaśny
  • 2 łyżki ketchup łagodny -dobry z dużą zawartością pomidorów
  • 1 łyżka musztarda francuska

 

Sposób przygotowania:

Sos rosyjski do mięs,wędlin i grilla
Do miseczki dodajemy ketchup i majonez mieszamy . Następnie dodajemy obydwie musztardy .Mieszamy razem . Musztarda rosyjska jest bardzo ostra dlatego ketchup używamy łagodny . Gotowy sos wstawiamy do lodówki na ok 10 min ,żeby składni dobrze się połączyły w smakach .Podajemy zimny ,udekorowany natka pietruszki .