Sposób przygotowania:
Sos śliwkowy
Śliwki umyć, zalać ciepłą przegotowaną wodą odczekać na chwilę aż namokną, usunąć pestki i dalej gotować w tej samej wodzie,
rozgotować je. Śliwki przepuścić przez maszynkę a następnie przetrzeć przez sitko. Zalać je rosołem tak aby powstała konsystencja rzadkiej śmietany. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, połączyć z solą i pieprzem . Koperek umyć, osączyć
i drobno posiekać, wsypać do sosu, wszystko zagotować.
Sos podawać do mięsa z drobiu.
rozgotować je. Śliwki przepuścić przez maszynkę a następnie przetrzeć przez sitko. Zalać je rosołem tak aby powstała konsystencja rzadkiej śmietany. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, połączyć z solą i pieprzem . Koperek umyć, osączyć
i drobno posiekać, wsypać do sosu, wszystko zagotować.
Sos podawać do mięsa z drobiu.