Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sos śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos można podawać również do szaszłyków.

Sos śliwkowy

Składniki:

Sos śliwkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos śliwkowy
Śliwki umyć, zalać ciepłą przegotowaną wodą odczekać na chwilę aż namokną, usunąć pestki i dalej gotować w tej samej wodzie,
rozgotować je. Śliwki przepuścić przez maszynkę a następnie przetrzeć przez sitko. Zalać je rosołem tak aby powstała konsystencja rzadkiej śmietany. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, połączyć z solą i pieprzem . Koperek umyć, osączyć
i drobno posiekać, wsypać do sosu, wszystko zagotować.
Sos podawać do mięsa z drobiu.

Tagi:

śliwki